Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Εκκίνηση για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 αρχίζουν οι προπονήσεις για όλα τα τμήματα του συλλόγου.

Προπονήσεις καθημερινά 15:00– 22:00 στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων


Λειτουργούν τμήματα:

.
Νήπια

· Δημοτικού

· Γυμνασίου

· Λυκείου

· Ενηλίκων

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους προπονητές του συλλόγου:

Καλόγηρος Παναγιώτης, τηλ: 6948809120
Σιούτας Ηλίας, τηλ.: 6973051361



Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα στην κορυφή του Ολύμπου

Οι Ολυμπιακοί αγώνες μπορεί να διεξάγονται στο Λονδίνο όμως η καρδιά τους χτύπησε την περασμένη Παρασκευή 27/7/12 στο Όλυμπο.











Στην ανάρτηση της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου (Μύτικας-2.918 μέτρα) που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Ολύμπου και ο Χιονοδρομικός- Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας, συμμετείχε με μέλη και φίλους του και ο ΑΠΣ Τρίκαλα.

 


Παράλληλα διεξήχθηκαν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις (επίδειξη αρχαίας πάλης-ομιλίες-ποιήματα-έκθεση βιβλίου-έκθεση φωτογραφίας και συζήτηση για τον Όλυμπο) στην τοποθεσία «Χρηστάκης».
Η πράξη αποτελεί θεσμό των παραπάνω συλλόγων της Ελασσόνας και πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια συμβολίζοντας την ειρήνη και την φιλία.




Πιστός στο δίπτυχο αθλητισμός- πολιτισμός και τη θέση πως αυτά τα δυο δεν μπορεί να λειτουργούν ξεχωριστά, ο ΑΠΣ Τρίκαλα ενέταξε στις δραστηριότητές του αυτή τη συμβολική πράξη.

Λίγα λόγια για την Ολυμπιακή Σημαία

Το 1914 ο Πιέρ ντε Κουμπερτέν, ο «ιδρυτής» των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, πρότεινε στην ολυμπιακή επιτροπή την
ολυμπιακή σημαία.
Η ιδέα του ήταν οι γνωστοί πέντε κύκλοι που συμβολίζουν τις πέντε ηπείρους: Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική, και Αυστραλία.
Φαίνεται ότι οι πέντε τεμνόμενοι κύκλοι συναρτήθηκαν στη σκέψη του με το υπό αναζήτηση σύμβολο της Ολυμπιακής σημαίας, με αφορμή τους Αγώνες της Στοκχόλμης το 1912. Τότε για πρώτη φορά έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες αθλητές και από τις πέντε ηπείρους.
Βρίσκονται μεταξύ τους ενωμένοι και αυτό συμβολίζει την φιλία και την ειρήνη μεταξύ των λαών της γης.
Τα έξι χρώματα (μπλε, κίτρινο, μαύρο, πράσινο, κόκκινο και το άσπρο φόντο) δεν επιλέχθηκαν τυχαία: στη σημαία κάθε χώρας του κόσμου υπήρχε σίγουρα ένα από αυτά τα χρώματα.
Το λευκό πλαίσιο αναπαριστά το γεγονός πως οι αθλητές θα αγωνιστούν με τίμια μέσα, και ο σκοπός τους είναι αγνός.
 Από το 1920, από τους αγώνες του Βελγίου και μετά, η σημαία υψώνεται σε κάθε τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.



Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας