Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Παλαιστική πανδαισία στο Κλειστό των Τρικάλων







Προαναγγέλθηκε ως μια μεγάλη σύναξη, μια γιορτή αντάξια του ονόματος και της ιστορικής κληρονομιάς που κουβαλά μαζί του ανά τους αιώνες το αρχαιότερο και πλέον παραδοσιακό άθλημα των Ολυμπιονικών της χώρας μας. Είχε ως σημείο και τόπο αναφοράς την πόλη που έχει «χτίσει» τον δικό της μύθο στην σύγχρονη ιστορία. Οργανώθηκε με πρότυπα που ξεφεύγουν από τα στενά-μικρά όρια ενός συνηθισμένου τουρνουά και το κυριότερο; «Έτρεξε» σαν να επρόκειτο για μια μεγάλη διοργάνωση βγαλμένη μέσα από το καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας!

Αν όλα τούτα ακούγονται και διαβάζονται ως υπερβολικά, προφανώς η εισαγωγή του κειμένου μας δεν έχει πετύχει τον στόχο της…Γιατί η πιστή απόδοση των εικόνων, η καταγραφή των αγώνων και το θέαμα που έβγαλε το 2ο Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής Πάλης (που διοργανώθηκε από τον ΑΠΣ Τρικάλων) μπορεί να αποδοθεί ρεαλιστικά μόνο από αυτούς τους τυχερούς θεατές που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στις κερκίδες του Δημοτικού μας Γυμναστηρίου.

Ήταν όντως μια μεγάλη γιορτή! Μια ξεχωριστή μέρα για την Πάλη και τους ανθρώπους της γιατί μέσα από ένα Παιδικό Τουρνουά (που κάνει μάλιστα τα πρώτα του βήματα) βγήκαν ενθαρρυντικά μηνύματα , δυνατά ερεθίσματα και αισιόδοξα συμπεράσματα. Πάνω από 250 παιδιά (στο σύνολό τους αθλητές και αθλήτριες 21 Παλαιστικών συλλόγων της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας), έδωσαν το δικό τους δυναμικό μα συνάμα και αισιόδοξο «παρών» ίσως στην αρτιότερη διοργάνωση που έγινε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, για αυτές τις μικρές κατηγορίες των νέων αθλητών.

Σ’ αυτή την ημερίδα των αγώνων συμμετείχαν αθλητές, μαθητές και μαθητευόμενοι παλαιστές σωματείων της Θεσσαλίας και της κεντρικής Ελλάδας και είναι αλήθεια πως έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στα ταπί του δημοτικού γυμναστηρίου, αφήνοντας έτσι μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον του αθλήματος. Παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα ταπί των Τρικάλων και έδωσαν τα πρώτα δείγματα της δικής τους αγωνιστικής γραφής σ’ ένα τουρνουά που πραγματοποιήθηκε και με τη βοήθεια-συνδρομή του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Τρικκαίων, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως στο περιθώριο των αγώνων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά (πιλοτικά) και ένας πρωτότυπος διαγωνισμός επίδειξης που ήταν μάλιστα ιδιαίτερα θεαματικός και ικανοποίησε τόσο τους αθλητές, όσο και τους δεκάδες θεατές των αγώνων.

Η εκδήλωση του ΑΠΣΤ ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα με το οργανωτικό της κομμάτι που αφορούσε την τεχνική σύσκεψη των προπονητών και των διαιτητών, ενώ στη συνέχεια και για μία περίπου ώρα η…σκυτάλη πέρασε στους μικρούς εκκολαπτόμενους παλαιστές της χώρας μας. δεκάδες παιδιά από συλλόγους της Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της Κ Ελλάδας ανέβηκαν στις παλαίστρες για τον πρώτο τους αγώνα. Υπό τα βλέμματα μεγάλων ονομάτων του παρελθόντος συναγωνίστηκαν κι έδωσαν τις μάχες τους στα ταπί διεκδικώντας την νίκη-πρόκριση στον επόμενο γύρο που έδινε αυτομάτως εισιτήριο για το βάθρο. Στο μεσοδιάστημα πριν τα τελικά πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των αγώνων , στους οποίους (αξίζει να επισημάνουμε) επίτιμοι προσκεκλημένοι ήταν πολλοί βετεράνοι πρωταθλητές της Ελληνορωμαϊκής με πρώτους και καλύτερους τους δικούς μας Δημήτρη, Σπύρο , Κώστα Αβράμη αλλά και τον μεγάλο δάσκαλο του αθλήματος

Απόστολο Μεσιακάρη, που έβγαλε την πρώτη φουρνιά των παλαιστών της Τρίκκης. Παραβρέθηκαν ακόμη οι παλαιοί πρωταθλητές Κ Θάνος (ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ), ο Γ Ζίδης, ο Γ.Ποικιλίδης καθώς και πολλοί άλλοι εν ενεργεία αθλητές τοπικών και γειτονικών σωματείων.

Σημείο αναφοράς από την εκδήλωση και η βράβευση των Ποικιλίδη-Ποζίδη που τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο άθλημα μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.

ΠΗΓΗ: www.sportrikala.gr/article/4787/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου