Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Κοινωνικές ευαισθησίες

Σε μια δύσκολη εποχή όπου η κρίση θεσμών και αξιών είναι ολοφάνερη, η κοινωνία μας έχει ανάγκη όσο ποτέ από πολίτες που δεν κλείνονται στο καβούκι τους και σκέφτονται μόνο το ΕΓΩ τους, αλλά από ανθρώπους ενεργούς και κοινωνικά ευαίσθητους.
Ο αθλητικός χώρος είναι γεμάτος από ευαίσθητες φωνές. Πρόκειται για στελέχη που διακρίνονται από χαμηλούς τόνους αλλά ξεχειλίζουν από ανθρωπιά.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το μέλος του συλλόγου μας και μαραθωνοδρόμος κ. Κώστας Θανασάκης θα αγωνιστεί στον κλασικό μαραθώνιο, που θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010.
Η ιδέα του όμως να τρέξει για να συγκεντρώσει ένα χρηματικό ποσό για τη δημιουργία της εκκλησίας της Αγίας Άννας Πυργετού, αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία δραστηριοποίησης για εμάς και τα μέλη του συλλόγου μας.
Τέτοια εγχειρήματα δεν γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού, ούτε με τα λόγια.
Από καθαρά δική του προαίρεση ο Κώστας Θανασάκης ξεκίνησε την προσπάθεια συγκέντρωσης ενός ποσού, που θα δοθεί για την κατασκευή της εκκλησίας.
Μέσα από την προσπάθειά του και με την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου μας αρχικά και άλλων αργότερα, αρχίζει να συγκεντρώνεται ένα χρηματικό ποσό.
Ο αθλητισμός και όλοι εμείς, σαν δάσκαλοι αλλά και σαν γονείς, είμαστε υποχρεωμένοι συνειδητά, να δίνουμε μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση, η οποία δεν θα στηρίζεται μονάχα την εκμάθηση μιας λαβής, αλλά σε πολύ περισσότερα. Οι μιμητικές συμπεριφορές για τα παιδιά κυρίως αποτελούν σημαντικό παράγοντα στην εκπαίδευσή τους.
«Προτρέπουμε τους νέους μας να γυμνάζονται, όχι μονάχα να παίρνουν τις πρωτιές αλλά γιατί πιστεύουμε πως ένα μεγαλύτερο καλό βγαίνει από τούτο και για τους ίδιους και για την πόλη.» Σόλων ο Αθηναίος

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα
Νίκος Τσιακάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου