Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΑΠΣ Τρίκαλα: Εξετάσεις πιστοποίησης «ΤΡΙΑΚΤΗΡ»

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, πραγματοποιήθηκαν από τον σύλλογό μας, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων (Κατσιμήδου), στα πλαίσια του προγράμματος ΤΡΙΑΚΤΗΡ, προαγωγικές εξετάσεις.

Το πρόγραμμα επιπέδων κατάρτισης και πιστοποίησης «ΤΡΙΑΚΤΗΡ» στοχεύει στην ενιαία διδασκαλία του αθλήματος και στον ενιαίο διδακτικό προσανατολισμό σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός του είναι ο ενιαίος εθνικός σχεδιασμός στη μέση παιδική ηλικία.
Επιπρόσθετα το «ΤΡΙΑΚΤΗΡ» συμβάλει στη στοχοθέτηση από πλευράς προπονητών- μαθητών και γονέων.


Με την αξιολόγηση των μαθητών να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διδακτικής διαδικασίας, το «ΤΡΙΑΚΤΗΡ» έχει ως στόχο να ελέγξει το βαθμό συγκράτησης πληροφοριών και γνώσεων, αλλά κυρίως να υιοθετήσει μεθόδους και πρακτικές που αξιολογούν το βαθμό επίτευξης των διδακτικών στόχων, που έχουν τεθεί και των βασικών δεξιο­τήτων. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανατροφοδότησης της διδακτικής διαδικασίας.


Βασικοί παράμετροι, με τη συμμετοχή των μαθητών- αθλητών σ΄ αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία (πιστοποίηση ΤΡΙΑΚΤΗΡ) είναι η αποφασιστικότητα και η αυτοπεποίθηση που πρέπει να επιδείξουν, η πίστη στις δυνατότητες και στον εαυτό τους, η μείωση του άγχους, λόγω της αίσθησης αυξημένης ευθύνης και φυσικά το γεγονός της στοχοθέτησης και της υπερνίκησής των στόχων που θέτουν.













Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος 114 μαθητές του συλλόγου (για την Α΄ τάξη: 52, για την Β΄ τάξη: 12, για την Γ΄ τάξη: 24, για την Δ΄ τάξη: 18 και για την Δ΄ τάξη: 8).
Οι μαθητές προήχθησαν και θα εντάχθηκαν σε επίπεδα και τάξεις. Στο τέλος των εξετάσεων, τους χορηγήθηκε δίπλωμα και ειδική σήμανση.




Οι δείκτες που καταγράφηκαν, αλλά και άλλοι που αφορούν την ικανοποίηση, τη βιωσιμότητα, κτλ είναι μετρήσιμοι δείκτες καθώς και κριτήρια για το έργο «Πάλης Ξεκίνημα».


Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά το ομαδικό πάλης 5x5. Πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι το οποίο αποτελείται από δύο 5μελείς ομάδες οι οποίες φορούν μπλε και κόκκινη στολή αντίστοιχα.
 


Η διάρκεια του αγώνα είναι 12 λεπτά και περιλαμβάνει δυο περιόδους (5 min και 7min αντίστοιχα).
Στην 1η περίοδο του αγώνα οι αθλητές είναι δηλωμένοι ανά ζευγάρια και το κάθε ζευγάρι αγωνίζεται από 1min ενώ στη 2η περίοδο του αγώνα οι προπονητές έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν κάθε 30sec αλλαγή



Εκατοντάδες φίλοι του συλλόγου μας, παρακολούθησαν ένα συναρπαστικό παιχνίδι και καταχειροκρότησαν τους αθλητές που έλαβαν μέρος.
Στην παρουσίαση του αγώνα πήρε μέρος και ο Γιώργος Τζιώλας πρωταθλητής Ευρώπης.
Ελπίδα και ευχή μας είναι η διάδοση του ομαδικού πάλης 5x5 που δίχως άλλο θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης του αθλήματος.
Το πρόγραμμα είχε επιτυχία και η διοργάνωση αποτέλεσε μέρος των υποχρεώσεων του συλλόγου.



Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα
Νίκος Τσιακάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου