Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η πάλη στη σχολική φυσική αγωγή. Ένας θετικός παράγοντας προαγωγής της υγείας

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης διοργάνωσαν την Πέμπτη 16 Μαΐου 2012 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων με επιτυχία την τελική φάση- εκδήλωση στο πλαίσιο του παρεμβατικού προγράμματος "Η πάλη στη σχολική φυσική αγωγή. Ένας θετικός παράγοντας προαγωγής της υγείας".


Το πρόγραμμα διήρκησε 102 ώρες (6 ώρες σε κάθε τμήμα) και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πάλη μέσα από την συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία.
Το παρεμβατικό πρόγραμμα επιχείρησε να συμβάλει στην ενημέρωση και γνώση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την πάλη ως αθλητική δραστηριότητα αλλά και στη βιωματική παράστασή τους με σκοπό να τονιστούν τα οφέλη της συστηματικής άσκησης δια μέσου της πάλης, αλλά και τους κινδύνους της υπερβολής.
Απώτερος στόχος είναι η σύνδεση της Πάλης στη Σχολική Φυσική Αγωγή ως ένας θετικός παράγοντας προαγωγής της υγείας.
Εκτός των άλλων, οι μαθητές όλων των τάξεων διοργάνωσαν έκθεση ζωγραφικής με θέμα τον αθλητισμό και είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα έργα τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και μίλησαν στους μαθητές, ο Δημήτρης Αβράμης, 5ος Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Χρήστος Κατσαρός, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ελλάδος καθώς επίσης και ο αντιδήμαρχος κος Τσιάνας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Διευθύντρια του 2ου ΔΣ κα Σακελλαρίου, τους καθηγητές φυσικής αγωγής κα Παπαναστασίου Βάσω και Λαρίση Δημ. καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι οποίοι αγκάλιασαν με ιδιαίτερη προθυμία το πρόγραμμα.
Επίσης ευχαριστούμε τους Σχολικούς Συμβούλους ν. Τρικάλων κκ Καραθάνο και Κουτσιώρα για τη συμβολή τους στην υλοποίηση.

Για την ΕΟΦΠ
Ο Συντονιστής του προγράμματος
Νίκος Τσιακάρας

Το πρόγραμμα διεξάγεται πιλοτικά, την σχολική χρονιά 2011-2012, σε οκτώ περιοχές της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: www.trikalaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου