Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Η πάλη στο 5o Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης διοργάνωσαν την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 με επιτυχία την τελική φάση- εκδήλωση στο πλαίσιο του παρεμβατικού προγράμματος1 "Η πάλη στη σχολική φυσική αγωγή. Ένας θετικός παράγοντας προαγωγής της υγείας".

Το πρόγραμμα διήρκησε 78 ώρες (6 ώρες σε κάθε τμήμα) και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πάλη μέσα από την συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία. Το παρεμβατικό πρόγραμμα επιχείρησε να συμβάλει στην ενημέρωση και γνώση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την Πάλη ως αθλητική δραστηριότητα αλλά και στη βιωματική παράστασή τους με σκοπό να τονιστούν τα οφέλη της συστηματικής άσκησης δια μέσου της πάλης, αλλά και τους κινδύνους της υπερβολής.

Απώτερος στόχος είναι η σύνδεση της Πάλης στη Σχολική Φυσική Αγωγή ως ένας θετικός παράγοντας προαγωγής της υγείας.
Εκτός των άλλων, οι μαθητές όλων των τάξεων διοργάνωσαν έκθεση ζωγραφικής με θέμα τον αθλητισμό και είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα έργα τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και μίλησε στα παιδιά ο Γιώργος Τζιώλας, 1ος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.


Γιώργος Τζιώλας, πρωταθλητής Ευρώπης- Λάππα Παρασκευή, Δ/ντρια 5ου ΔΣ Τρικάλων

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Διευθύντρια του 5ου ΔΣ κα Λάππα Παρασκευή, τον υποδιευθυντή κο Γκούνη Σωτήριο, την κα Νικολάου Βάσω (φυσικής αγωγής), καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι οποίοι αγκάλιασαν με ιδιαίτερη θέρμη το πρόγραμμα.

Επίσης ευχαριστούμε τους Σχολικούς Συμβούλους κκ Καραθάνο και Κουτσιώρα για τη συμβολή τους.

Τέλος ευχαριστούμε το ΚΦΑ και προπονητή του ΑΠΣ Τρίκαλα κ. Παναγιώτη Καλόγηρο για τη διδασκαλία του προγράμματος στο 5ο ΔΣ Τρικάλων.




Για την ΕΟΦΠ
Ο Συντονιστής του προγράμματος
Νίκος Τσιακάρας

1: Το πρόγραμμα διεξάγεται πιλοτικά, την σχολική χρονιά 2011-2012, σε οκτώ περιοχές της Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου