Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Ξανά στο σπίτι τους

Βρέξει, χιονίσει το Πανελλήνιο παιδικό τουρνουά πάλης είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Η πρωτοβουλία άρεσε από την πρώτη στιγμή και έτσι οι άνθρωποι του ΑΠΣΤ κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να το κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Διότι οικονομικά οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να γίνει αγώνας δρόμου για να στηθεί μια διοργάνωση με υψηλές προδιαγραφές, όπως είναι αυτές που συνηθίζει να προσφέρει ο Τρικαλινός σύλλογος.
Με ελάχιστη βοήθεια λοιπόν το επιτελείο του ΑΠΣΤ δεν θέλησε να στερήσει και φέτος την χαρά της δράσης στα ταλέντα, που χωρίς υπερβολή περιμένουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή να έρθουν στα Τρίκαλα.
Νιώθουν λοιπόν το Δημοτικό κλειστό σαν δικό τους σπίτι και όταν πάρουν το σύνθημα αρχίζουν τα μαγικά τους.
Οι πιστοί του είδους λοιπόν ανταποκρίθηκαν για μια ακόμη φορά στο κάλεσμα αν και οι διοργανωτές θα ήθελαν να είχαν δίπλα τους όλους τους φίλους που έφτιαξαν στα προηγούμενα τουρνουά.
Όμως δεν είναι εύκολο στις μέρες μας να υπάρξει κινητοποίηση από την άλλη άκρη της Ελλάδας για να έρθουν οι αποστολές στα Τρίκαλα.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέχρι πέρυσι αθλητές από Σέρρες, Κομοτηνή και άλλες περιοχές έρχονταν με πούλμαν αλλά φέτος αναγκαστικά ήρθαν με τα δικά τους μέσα.
Επίσης οι άνθρωποι του ΑΠΣΤ ήθελα να διανθίσου την εκδήλωση και με επιπλέον υλικό αλλά 10 μέρες πριν την έναρξη άλλαξαν το πρόγραμμα.
Εστω και έτσι όμως έγινε μια ακόμη προσεγμένη εκδήλωση και οι φίλαθλοι κράτησαν την λάμψη στα μάτια των μικρών αθλητών αλλά και την αγάπη τους για την πάλη.
Από την στιγμή που ανέβηκαν στο ταπί έβαλαν τα δυνατά τους και εφάρμοσαν κατά γράμμα τις οδηγίες των προπονητών.
Δικαιολογημένα λοιπόν κέρδισαν το χειροκρότημα όλων. Αν μη τι άλλο το άθλημα βρίσκεται σε καλά χέρια. Διάπλατα χαμόγελα
Οσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό χάζευαν τις εικόνες από τις μεγάλες επιτυχίες καταξιωμένων παλαιστών.
Ωστόσο η ζωή συνεχίζεται και το ζητούμενο είναι να βγουν στον αφρό νέα πρόσωπα.
Πολλά από τα στελέχη λοιπόν που αγωνίστηκαν στα Τρίκαλα μπορούν να δώσουν σε λίγα χρόνια το στίγμα τους, αφού φάνηκε και δια γυμνού οφθαλμού ότι κατέχουν το αντικείμενο.
Οι αγώνες έγιναν σε 3 παλαίστρες και στην λευκή φιλοξενήθηκαν τα τζούνιορ. Αναφερόμαστε σε παιδιά που γεννήθηκαν το 2007 και 2008. Άρα ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η κάνουλα παραγωγής δεν στερεύει ποτέ.
Φυσικά η γιορτή ξεκίνησε με το συνηθισμένο τελετουργικό.
Ο προπονητής του ΑΣΠΤ και ψυχή των αγώνων Νίκος Τσιακάρας κάλεσε τους αθλητές να κάνουν την παρέλαση. Ευχαρίστησε λοιπόν από την ψυχή του και τις 12 ομάδες που συμμετείχαν και έφεραν κοντά στα 200 παιδιά.
Ο ίδιος δεν έκρυψε και τις οικονομικές δυσκολίες των καιρών λέγοντας ότι αρκετοί σύλλογοι δεν μπόρεσαν να έρθουν λόγω αυτού του στοιχείου.
Όμως όλοι έχουν πεισμώσει και έτσι το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου.
Ο κ. Τσιακάρας ζήτησε από το κοινό να χειροκροτήσει ειδικά τους αθλητές που συμμετείχαν για πρώτη φορά αλλά και τους «παλιούς» της σύναξης.
Έτσι έγιναν όλοι μια αγκαλιά και αφέθηκαν στην μαγεία των αγώνων και στην εξαιρετική ατμόσφαιρα που μόνο τα παιδιά ξέρουν να φτιάχνουν με τον ενθουσιασμό και την φλόγα τους.

Οσο για τον όρκο του αθλητή έδωσε ο μικρός Αποστόλης Δαλανίκας. Με στεντόρεια φωνή ο πιτσιρικάς που πάει προνήπια μίλησε για την ηθική διάσταση της πάλης και για την δόξα του αθλητισμού.
Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στους πρωταγωνιστές, που χόρτασαν λαβές και θέαμα τον κόσμο.
Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Θάνος που σημείωσε ότι τέτοια ανοίγματα στη νεολαία δείχνουν τον δρόμο.
Ο Καρδιτσιώτης παράγοντας βράβευσε τον κ. Γιώργο Παρδάλη για την προσφορά του στον αθλητισμό και την πάλη

Γράφει: Άρης Kόντας

Πηγή: http://www.proinoslogosnews.gr/

1 σχόλιο: