Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Παλεύω για τον πολιτισμό


Ο ΑΠΣ Τρίκαλα: Ελληνορωμαϊκή πάλη, στο πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων που απαρτίζουν το πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης «Παλεύω» συμμετείχε στον χθεσινό 9ο Παντρικαλινό διαγωνισμό Ζωγραφικής «Οι πάπιες του Ληθαίου» που διοργάνωσε το Εργαστήρι Ζωγραφικής του ΟΑΠΚΦΑ «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων, την Κυριακή 09 Ιουνίου 2013 στο πάρκο του Αι- Γιώργη.

Συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 200 μικροί μαθητές και με ιδιαίτερο ζήλο ζωγράφισαν. 

Ο σύλλογός μας ενέταξε τη δράση του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, στις δράσεις του προγράμματος «Παλεύω για τον πολιτισμό» και συμμετείχε.


Από πλευράς του συλλόγου μας συμμετείχαν 45 μαθητές (νήπια και δημοτικό) και ως επιμέρους στόχοι του, τέθηκαν οι ακόλουθοι:

α) Οι μαθητές/τριες να αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και να υιοθετήσουν το ρόλο του ενεργού πολίτη. Να καλλιεργήσουν κοινωνικές αξίες, όπως είναι η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, η συμμετοχικότητα, ο αλληλοσεβασμός, η προσφορά, αλλά και η υπευθυνότητα, η ικανότητα λήψης πρωτοβουλιών, η αυτοπεποίθηση, κ.α

β) Να συνδεθεί ο σύλλογος πάλης με την κοινωνία μέσα από άμεσες και πρακτικές δράσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές/τριες, οι προπονητές/τριες, οι γονείς και άλλοι κοινωνικοί φορείς, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση.


γ) Να βιώσουν οι μαθητές/τριες το σύλλογο πάλης ως χώρο δημιουργικής, διαθεματικής και αυτοκαθοριζόμενης μάθησης.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν αργότερα από την αρμόδια επιτροπή του Εργαστηρίου Ζωγραφικής.





Τέλος να ευχαριστήσουμε τους γονείς και φυσικά τα παιδιά που πολλές φορές μας αφήνουν άναυδους με τις πράξεις τους και φυσικά το Εργαστήρι Ζωγραφικής του ΟΑΠΚΦΑ «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» για τη οργάνωση του διαγωνισμού ζωγραφικής.

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα 

Τσιακάρας Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου