Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

2ο Φεστιβάλ Πάλης: Παλεύουμε για την ειρήνη

Το 2ο Φεστιβάλ Πάλης που ήταν αφιερωμένο στην «ΕΙΡΗΝΗ», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, από τον ΑΠΣ Τρίκαλα και την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης.

237 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό και δυναμικό «παρών». Πάλεψαν μέσα στις παλαίστρες, αποκόμισαν εμπειρίες και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο για την ειρήνη.

Σκοπός του φεστιβάλ, ήταν η συμμετοχή των παιδιών αλλά και των γονέων τους, αφενός μεν για τους πρώτους ως μια διαδικασία δόμησης αναμνήσεων και γνώσης, αφετέρου για τους δεύτερους μιας υπενθύμισης για το τι συμβαίνει γύρω μας.

Άλλες παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ ήταν η έκθεση φωτογραφίας και ο διαγωνισμός ζωγραφικής από τους μαθητές 5-7 ετών με θέμα την ειρήνη, παράλληλα με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις.

Οι πράξεις και ενέργειες του φεστιβάλ είχαν απόλυτα συμβολικό χαρακτήρα.

Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι εξής 6: ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΟΓΧΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΕ ΣΕΛΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΑΘΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΑΠΣ ΤΡΙΚΑΛΑ και μέσα από τη συμμετοχή τους καταδεικνύεται η εξαιρετική δουλειά που γίνεται από αυτούς. Επίσης στις δράσεις του φεστιβάλ συμμετείχε το 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.

Στο τουρνουά παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ κος Κων/νος Θάνος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κος Τσίγκας και κος Κολίτσας,οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων κα Μητσιάδη και κος Κυρίτσης, ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων κος Λάππας, και πολλοί καταξιωμένοι αθλητές της πάλης.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Δήμο Τρικκαίων, τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της πόλης μας, τους χορηγούς μας (ΛΩΛΗΣ, ΚΡΥΠΤΗ, ΚΑΤΩΓΙ, FRAME, ΒΑΡΡΑΣ, 4PLAY, PUBLIK, PORTIOLI, BARROUGE, ΦΑΛΤΑΚΑΣ, ΚΟΛΙΤΣΑΣ, ΛΑΝΑΡΑΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ) τους εθελοντές- πρωταθλητές μας κους Γ. Τζιώλα και Στ. Τσαντούλα, τους αθλητές, προπονητές, συνοδούς, εθελοντές, εκπαιδευτικούς του 13ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, γονείς, φίλους και φιλάθλους 2ου Φεστιβάλ Πάλης.

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα συγχαίρει όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο 2ο Φεστιβάλ Πάλης: Παλεύουμε για την ειρήνη.


Τέλος συγχαίρει για το έργο που επιτελούν τους προπονητές του, κο Παναγιώτη Καλόγηρο, κο Ηλία Σιούτα και κα Νίκη Μαμάλα.

Στόχος του αθλητισμού δεν είναι μόνο η κορυφή, αλλά και η διαδρομή προς αυτή.

Παλεύουμε να δημιουργήσουμε ενεργούς ανθρώπους και όχι παθητικούς θεατές………..

Ευχαριστούμε πολύ !!! …… Και του χρόνου …..!!!!!


Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας



 

  

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου