Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

7o Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης- Και του χρόνου !!!

 Το 7ο πανελλήνιο παιδικό τουρνουά πάλης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Δεκεμβρίου 2014, στο Δημοτικό γυμναστήριο Τρικάλων, από τον ΑΠΣ Τρίκαλα και την ΕΟΦΠ, με στόχο τη συγκέντρωση, τη συμμετοχή αλλά και την ψυχαγωγία μικρών αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα.Αποτελεί το μοναδικό τουρνουά στον κόσμο μιας και περιλαμβάνει δυο καινοτομίες: τη μικρή ηλικία των παιδιών και το αρχάριο της κατάστασής τους.

277 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, δημοτικών σχολείων, έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό δυναμικό ενθουσιώδες και χαρωπό «παρών» στην 6η Αθλητική παλαιστική συνάντηση του ΑΠΣ Τρίκαλα.
Έδωσαν τις μάχες τους μέσα στις παλαίστρες, αποκόμισαν εμπειρίες, πάλεψαν και γνώρισαν νέους φίλους.
Το τουρνουά είχε επιτυχία και η διοργάνωση αποτελεί μέρος των υποχρεώσεων του συλλόγου.
Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι εξής 9: ΠΟ ΗΜΑΘΙΩΝ, ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΟΓΧΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΕ ΣΕΛΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΑΘΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΣΒΑΤ, ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΑΠΣ ΤΡΙΚΑΛΑ και μέσα από τη συμμετοχή τους καταδεικνύεται η εξαιρετική δουλειά που γίνεται από αυτούς.
Συμμετείχαν 229 αθλητές και 48 αθλήτριες, 47 εθελοντές και διεξήχθησαν 309 αγώνες. Το τουρνουά παρακολούθησαν περίπου 1500 γονείς και φίλαθλους. 

Κεντρικό μας σύνθημα και σ’ αυτό το τουρνουά ήταν «από την αλάνα στην παλαίστρα» καθώς και η οργανωμένη συμμετοχή, γιατί πλέον είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΟΡΥΦΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ.


Ο ΑΠΣ Τρίκαλα συμμετείχε στο τουρνουά με 127 αθλητές και αθλήτριες και ήταν η πολυπληθέστερη αποστολή.

Η προσπάθειά όλων των αθλητών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική και μας δίνει ελπίδες για τη συνέχεια.

Η αναζήτηση της ομορφιάς του αθλητισμού, μέσω της συμμετοχής, αποτελεί ζητούμενο για το σύλλογό μας. Γίνεται πραγματικότητα μέσω οργανωμένων εκδηλώσεων, δράσεων και αγώνων. 

Γίνεται πραγματικότητα μέσω μιας ευρύτερης εκπαίδευσης που αποβλέπει στην ολοκλήρωση και στο γεγονός ότι η πάλη είναι σημαντικότερη από τη νίκη. 

Τον όρκο του αθλητή προσφώνησε η επτάχρονη μαθήτρια του συλλόγου μας Ιωάννα Σουλιμέτση. 

Στην τελετή έναρξης παρουσιάστηκε δρώμενο με αναπαράσταση της αρχαίας πάλης, της παραδοσιακής και της σύγχρονης. (το ίδιο δρώμενο θα παρουσιαστεί στην κεντρική σκηνή του Μύλου των Ξωτικών το Σάββατο 27/12/2014 στις 11:30 το πρωί) 

Στο τουρνουά παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ ολυμπιονίκης κος Κων/νος Θάνος, ο κος Καϊκης, ο δημοτικός σύμβουλος κος Αναστασίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ Μπάρδας, Γακόπουλος και Κολίτσας και πολλοί καταξιωμένοι αθλητές της πάλης.

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα ευχαριστεί θερμά την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Νομού Τρικάλων που μας παρουσίασε τους χορούς Ατσιαπάτ, Χορός των Μαχαιριών και Σέρρα σε επιμέλεια Αχιλλέα Λέρα και το Κέντρο Χορού Τρικάλων Τρίκκη που μας παρουσίασε τους χορούς Ζωναράδικο και Τσέστο σε επιμέλεια Βασίλη Γαλάνη.

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα ευχαριστεί θερμά τους υπεύθυνους και τους εθελοντές του κοινωνικού προγράμματος του Δήμου Τρικκαίων (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ).

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα ευχαριστεί θερμά τα ξωτικά του Μύλου των ξωτικών που παρευρέθηκαν στο τουρνουά, τους εθελοντές που υποστήριξαν το τουρνουά, και το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού.

Επίσης ευχαριστεί, την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Δήμο Τρικκαίων, τους διαιτητές, τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της πόλης μας, τους χορηγούς μας (ΛΩΛΗΣ, ΚΡΥΠΤΗ, ΚΑΤΩΓΙ, FRAME, ΒΑΡΡΑΣ,4PLAY, PUBLIC, ΚΟΥΤΣΑΓΙΑΣ, PORTIOLI, BARROUGE, ΦΑΛΤΑΚΑΣ, ΚΟΛΙΤΣΑΣ, BACCARAT, ΛΑΝΑΡΑΣ, ZERONINE, ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ) τους αθλητές, προπονητές, συνοδούς, γονείς τους φίλους και φιλάθλους του 7oυ Πανελλήνιου Παιδικού Τουρνουά Πάλης.


Τέλος ο ΑΠΣ Τρίκαλα συγχαίρει όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο 7o Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης. 

Ο σύλλογός μας στην προσπάθειά του να συνεισφέρει τόσο στην αθλητική όσο και στην κοινωνική ζωή των παιδιών, συνεχίζει να διοργανώνει και να συμμετέχει σε δράσεις, οι οποίες έχουν σαν στόχο την αναζήτηση της ομορφιάς του αθλητισμού μέσω της συμμετοχής καθώς και την αυτονόητη διασύνδεση του αθλητισμού με τον πολιτισμό και την κοινωνική προσφορά. 

Προτεραιότητα του ΑΠΣ Τρίκαλα είναι το παιδί και η πραγματική ανάδειξη του αθλητικού πνεύματος. 

Το Δ.Σ. του συλλόγου και οι προπονητές συγχαίρουν τους αθλητές για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους. 


Ευχαριστούμε πολύ !!! …… Και του χρόνου …..!!!!!

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου