Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Δυο έφηβοι πάλεψαν σαν άνδρες στο πανελλήνιο προκριματικό πρωτάθλημα ανδρών !!


Την πέμπτη θέση στο πανελλήνιο προκριματικό πρωτάθλημα ανδρών, στην κατηγορία των 74 κιλών ελληνορωμαϊκής πάλης κατέκτησε ο αθλητής μας Γ. Τσιακάρας ενώ την 7η ο Η. Σακοράφας στην κατηγορία των 70 κιλών, στους αγώνες που έγιναν στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο 28-02-2015. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο αθλητές αγωνίζονται για πρώτη φορά στην κατηγορία ανδρών, αφού ακόμη είναι στην κατηγορία των εφήβων ( και για τα επόμενα τρία χρόνια). 


Η προσπάθεια των δυο αθλητών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική και μας δίνει ελπίδες για τη συνέχεια.

Το Δ.Σ. του συλλόγου και οι προπονητές συγχαίρουν τους αθλητές για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους.Δυο λόγια για τους γονείς…..

Γιατί προτείνουμε την Πάλη:

Το άθλημα της Πάλης είναι ωραίο όχι μόνο γιατί ασκείται σε κάθε ηλικία, αλλά και για κάποιους άλλους πολύ σημαντικούς, κατά την άποψη μας λόγους, όπως:
- Γεμίζει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο
- Γυμνάζει με τον πιο αρμονικό τρόπο όλο το σώμα
- Διαμορφώνει ατομικές και συλλογικές αξίες και πρότυπα ζωής και γενικά λειτουργεί ως το καλύτερο "φάρμακο" σε αντικοινωνικές συμπεριφορές.
- Ως ατομικό άθλημα, με τους κανόνες διεξαγωγής του, αναπτύσσει τον κοινωνικό τρόπο σκέψης και στάσης στη ζωή.
- Απαιτεί διαρκή και υπομονετική προσπάθεια για βελτίωση της ακρίβειας των κινήσεων και των δεξιοτήτων.
- Αναπτύσσει άριστα τα αντανακλαστικά.
- Απαιτεί αρμονική εκγύμναση όλων ανεξαίρετα των μυών του σώματος, αφού κάθε κίνηση απαιτεί και άλλη θέση του σώματος.
- Με τη συχνή εναλλαγή συναισθημάτων, απαιτεί και διαμορφώνει χαρακτήρες που διακρίνονται για την αυτοκυριαρχία, την αυτογνωσία, την αυτοσυγκέντρωση και την πειθαρχία.
- Δεν είναι άθλημα σωματικής βίας και δεν υπεισέρχονται άλλοι παράγοντες στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, εκτός από αυτούς που διαμορφώνει ο καθένας ξεχωριστά.
- Είναι το άθλημα που επιζητεί συνδυασμένα ατομικά χαρακτηριστικά επιστημονικής κατάρτισης, αθλητικής κουλτούρας κ.ά.

Προλαβαίνω σχολείο και Πάλη;

Προλαβαίνεις αν αγαπάς τον αθλητισμό- Πάλη, όπως προλαβαίνουν και προλάβαιναν τα δεκάδες άλλα παιδιά πριν από εσένα.
Ο αθλητισμός δεν απαιτεί "θυσίες" από την προσωπική ζωή όπως λένε ορισμένοι. Απαιτεί αγάπη γι' αυτό που κάνεις πάνω απ' όλα και σωστό προγραμματισμό στην καθημερινή ζωή.
Έχει αποδειχθεί στη ζωή, ότι αυτός ή αυτή που δεν "προλαβαίνει" για αθλητισμό, γενικά δεν προλαβαίνει για οποιοδήποτε πράγμα, αφού αυτό που του λείπει είναι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και προσοχής και κάποιες άχρηστες καθημερινές συνήθειες.

Είμαι κατάλληλος για Πάλη;

Κατάλληλο για Πάλη είναι κάθε παιδί, που μπορεί να έχει ένα μίνιμουμ ικανοτήτων που αναφέρεται στις σωματικές και πνευματικές ικανότητες και ιδιοσυγκρασίες.

Είναι σωστό να συμμετέχουν τα μικρά παιδιά σε αγώνες πάλης;

Αγώνες πρέπει να γίνονται για να δημιουργούν και να στερεώνουν στα αθλούμενα παιδιά βιώματα επιτυχίας και ενδιαφέρον μεγάλης διάρκειας.
Εκείνο όμως που πρέπει να προσέχουν οι γονείς είναι να μην τα επιφορτίζουν με το άγχος της επιτυχίας .Όποια κι αν είναι η θέση που θα φέρουν σε έναν αγώνα εκείνο που έχει σημασία είναι η συμμετοχή και η εμπειρία .

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Τόσο η διοίκηση όσο και οι προπονητές του ΑΠΣ Τρίκαλα πιστεύουμε πως η διαρκής επικοινωνία με τους γονείς των αθλητών είναι απαραίτητη. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο επικεφαλής του τμήματος πάλης του ΑΠΣ Τρίκαλα θα βρίσκεται στην παλαίστρα πάντα πρόθυμος να σας ενημερώσει για την πρόοδο του παιδιού σας, για το προπονητικό πρόγραμμα που ακολουθείται και για τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.
Οποιεσδήποτε απορίες , παρατηρήσεις , υποδείξεις κτλ των γονιών των αθλητών μας πρέπει να μεταφέρονται χωρίς δισταγμό στον υπεύθυνο και να συζητιούνται μαζί του, γιατί πιστεύουμε πως έτσι θα ξεπεραστούν τυχόν προβλήματα και θα επιτευχθεί η απαραίτητη συνεργασία, που απώτερο σκοπό έχει την βελτιστοποίηση της δουλειάς μας.
Πού θα απευθυνθώ για εγγραφή;

ΑΠΣ ΤΡΙΚΑΛΑ
Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

Πληροφορίες:
Καλόγηρος Παν., τηλ: 6948809120
Σιούτας Ηλίας, τηλ: 6973051361

Μαμάλα Νίκη, τηλ.: 6977268974


Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα
Τσιακάρας Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου