Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Αποτελέσματα εργομετρικής αξιολόγησης του Meteora Wrestling Academy



 Ολοκληρώθηκε η εργομετρική αξιολόγηση των αθλητών πάλης που συμμετείχαν στη διοργάνωσης Meteora Wrestling Academy. Η μοναδική αυτή προσφορά υψηλών προδιαγραφών υλοποιήθηκε από ένα επιτελείο εκλεκτών επιστημόνων με Υπεύθυνο το Δρ. Βασίλη Γεροδήμο, Αναπληρωτή Καθηγητή Προπονητικής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο οποίο συμμετείχαν : o Δρ. Βουτσελάς Βασίλειος, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό ΤΕΦΑΑ-ΠΘ, η Δρ. Καρατράντου Νάντια, Διδάσκουσα ΤΕΦΑΑ-ΠΘ, ο Δρ. Κρομμύδας Χαράλαμπος, Διδάσκων ΤΕΦΑΑ-ΠΘ, ο Μανούρας Νικόλαος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ο Δουβλαντώνης Χρήστος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, η Τσάρα Λορένα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, ο Σούλας Λευτέρης, Εκπαιδευτικός, Υπ. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, η Γαλιατσάτου Αναστασία, Υπ. Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και ο Καλότυχος Στέφανος, Υπ. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.


Η εργομετρική αξιολόγηση περιελάμβανε δοκιμασίες για την αξιολόγηση επιλεγμένων δεικτών υγείας και φυσικής κατάστασης που χρησιμοποιούνται ευρέως σε νεαρούς παλαιστές. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν δοκιμασίες για τη μέτρηση των ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών και του σωματικού λίπους, καθώς και για την αξιολόγηση επιλεγμένων δεικτών φυσικής κατάστασης που είναι σημαντικοί για την απόδοση στην πάλη. 



Η αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης αποτελούνταν από εργαστηριακές δοκιμασίες και δοκιμασίες πεδίου για την αξιολόγηση της κινητικότητας των άνω και κάτω άκρων, της ευκινησίας, της δύναμης και της ισχύος των άνω και κάτω άκρων, και της αερόβιας ικανότητας.



Μετά την πραγματοποίηση των μετρήσεων και τη συλλογή των δεδομένων, τα αποτελέσματα των συμμετεχόντων αξιολογήθηκαν και συγκρίθηκαν με νόρμες – ενδεικτικές τιμές που χρησιμοποιούνται ευρέως σε νεαρούς παλαιστές. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε μια «έκθεση αξιολόγησης» για κάθε δοκιμαζόμενο που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των μετρήσεων, καθώς και σχόλια, συστάσεις και οδηγίες με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης.



O εργομετρικός έλεγχος προσφέρει πολλά οφέλη μερικά από τα οποία είναι η ανάδειξη των φυσικών δυνατοτήτων & των αδυναμιών του κάθε αθλητή, η παροχή ανατροφοδότησης, σχετικά με την βελτίωση του αθλητή και την αποτελεσματικότητα της προπονητικής διαδικασίας, η πρόληψη ως προς την αποφυγή εμφάνισης τραυματισμών και η δημιουργία του αθλητικού προφίλ του κάθε αθλητή.

Η καρτέλα αξιολόγησης παραδόθηκε στον κάθε αθλητή με τη βεβαίωση συμμετοχής κατά τη λήξη της διοργάνωσης.


Για το Meteora Wrestling Academy
Νίκος Τσιακάρας και Γιάννης Τζίκας









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου