Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Τα νιάτα είναι εδώ!

Οταν τα στελέχη του ΑΠΣΤ παρουσίασαν για πρώτη φορά το παιδικό τουρνουά πάλης οι άνθρωποι του χώρου από την μια απόρησαν και από την άλλη έβγαλαν το καπέλο στα στελέχη του συλλόγου.

Γιατί μόνο εύκολο δεν είναι να παρουσιάσει κανείς μια εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στη νεολαία.

Ωστόσο οι υπεύθυνοι έβαλαν μεράκι, έτρεξαν ατέλειωτα χιλιόμετρα, αξιοποίησαν τις γνώσεις τους για το άθλημα και κατάφεραν εν τέλει να παρουσιάσουν ένα παλαιστικό γεγονός, που αποτελεί σημείο αναφοράς.

Πολύ απλά μπήκε στο αθλητικό καλεντάρι και κάθε χρόνο τέτοια εποχή στελέχη της πάλης από κάθε γωνιά της χώρας σπεύδουν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους του Τρικαλινού συλλόγου προκειμένου να οριστικοποιήσουν την συμμετοχή τους.

Κι όλα αυτά σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά εποχή. Το επιτελείο του ΑΠΣΤ όμως δεν ήθελε να χαλάσει την αλυσίδα της συγκεκριμένης διοργάνωσης και έτσι την Κυριακή όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Δημοτικό κλειστό.

Με τον δικό τους μοναδικό τρόπο οι άνθρωποι του τοπικού συλλόγου θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ούτως ώστε να μην λείψει τίποτα από τους εκλεκτούς φίλους και έτσι θα περάσουν όλοι υπέροχα από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το μεσημέρι.

Πολύ σωστά πάντως τα στελέχη της πάλης στρέφονται στη νεολαία. Αυτή αποτελεί το αύριο της κοινωνίας και του αθλητισμού.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να βλέπει αρχάριους αθλητές να μπαίνουν στην παλαίστρα και να δείχνουν ότι έχουν το άθλημα στο αίμα τους. Αλλωστε οι Ελληνες γεννήθηκαν για να παλεύουν.

Στις μέρες μας παλεύουν κυρίως για την επιβίωσή τους αλλά από την στιγμή που έχουν μέσα τους τα αθλητικά γονίδια καταφέρνουν να παρουσιάζουν σημαντικές επιτυχίες.

Τέτοιες αγωνιστικές συνάξεις αποτελούν το καλύτερο κίνητρο για τα νιάτα να κολυμπήσουν στα βαθιά του αθλητισμού.

Πολύ σωστή είναι η φράση των στελεχών του ΑΠΣΤ που στέκονται στην διαδρομή από την αλάνα μέχρι την παλαίστρα. Από την στιγμή που τα πιτσιρίκια πάρουν μια πρώτη γεύση από την πάλη είναι σίγουρο ότι θα κολλήσουν μαζί της.

Ειδικά στα Τρίκαλα η έφεση των συμπολιτών για το άθλημα είναι μεγάλη. Η ιστορία είναι γεμάτη από μεγάλες επιτυχίες, ενώ και η νέα γενιά θέλει να πάρει στα χέρια της την σκυτάλη των διακρίσεων.

Συνεπώς οι υπεύθυνοι θα πρέπει να στηρίξουν απλόχερα αυτά τα παιδιά τα οποία ονειρεύονται την στιγμή που θα βρεθούν στο βάθρο.

Όλα όμως θα γίνουν στην ώρα τους και χωρίς εκπτώσεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Επίσης η τήρηση χαμηλών τόνων είναι απαραίτητη προϋπόθεση, στοιχείο για το οποίο φημίζονται οι εκπρόσωποι της πάλης.

Με λίγα λόγια την Κυριακή θα στηθεί στο Δημοτικό μια γιορτή για την πάλη. Ολοι θα έχουν τα βλέμματά τους στραμμένα στους μικρούς πρωταγωνιστές και τα χειροκροτήματα θα αποτελέσουν το καλύτερο τονωτικό για τα παιδιά εκείνα, που με σκληρή δουλειά και λίγη τύχη μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους.


Φυσικά σε τέτοιες εκδηλώσεις κανείς δεν καίγεται για το αποτέλεσμα, αφού άλλος είναι ο σκοπός τους. Αυτό που προέχει λοιπόν είναι η κοινωνικοποίηση του νέου αίματος και η γνωριμία του με συναδέλφους από κάθε γωνιά της χώρας.

Αν μη τι άλλο ο αθλητισμός φέρνει όλο τον κόσμο πιο κοντά και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς φιλίας.

Οι διοργανωτές περιμένουν κοντά στα 250 παιδιά τα οποία ξέρουν πλέον πολύ καλά τα κατατόπια στο Δημοτικό και θα νιώσουν πολύ άνετα και ευχάριστα όταν συναντήσουν οικεία πρόσωπα.

Με σεβασμό στο ευ αγωνίζεσθαι οι νεαροί παλαιστές θα κάνουν τις λαβές τους και θα εφαρμόσουν πιστά τις οδηγίες των προπονητών τους.

Πάνω απ’όλα όμως άπαντες θα γίνουν μια παρέα και θα βάλουν την υπογραφή τους σε μια εκδήλωση η οποία συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της ομοσπονδίας.

Γράφει: Άρης Kόντας

Πηγή: http://www.proinoslogosnews.gr/

1 σχόλιο: