Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Παλέψαμε για το περιβάλλον !!!

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα: Ελληνορωμαϊκή πάλη και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρας, στο πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων που απαρτίζουν το πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης «Παλεύω» της ΕΟΦΠ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ,το Δήμο Τρικκαίων και το Εργαστήριο Οργάνωσης Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής του ΤΕΦΑΑ, πραγματοποίησαν δενδροφύτευση την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 στη Σωτήρα Τρικάλων.


Στη δράση συμμετείχε  και ο ιππικός σύλλογος Τρικάλων «Ο Βουκεφάλας».
Συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και μα ιδιαίτερο ζήλο φύτεψαν 350 δένδρα. Ο τόπος έγινε εργοτάξιο. Με ιδιαίτερη επιμέλεια παιδιά και γονείς φύτευαν τα  δένδρα, στα οποία και έγραφαν το  όνομά τους. 

Το πρόγραμμα «Παλεύω για το περιβάλλον», πλαισιώθηκε από διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως τοξοβολία, ιππασία, και παραδοσιακά παιχνίδια.Ως επιμέρους στόχοι του προγράμματος  «Παλεύω για το περιβάλλον», τέθηκαν οι ακόλουθοι:
α) Οι μαθητές/τριες να ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θεσμό του εθελοντισμού, να αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και να υιοθετήσουν το ρόλο του ενεργού πολίτη. Να καλλιεργήσουν κοινωνικές αξίες, όπως είναι η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, η συμμετοχικότητα, ο αλληλοσεβασμός, η προσφορά, αλλά και η υπευθυνότητα, η ικανότητα λήψης πρωτοβουλιών, η αυτοπεποίθηση, κ.αβ) Να συνδεθεί ο σύλλογος πάλης και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρας με την κοινωνία μέσα από άμεσες και πρακτικές δράσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές/τριες, οι προπονητές/τριες, οι γονείς και άλλοι κοινωνικοί φορείς, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση. γ) Να βιώσουν οι μαθητές/τριες το σύλλογο πάλης ως χώρο δημιουργικής, διαθεματικής και αυτοκαθοριζόμενης μάθησης.

Οι σημαντικότεροι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους σε πράξεις εθελοντικής βοήθειας έχουν σχέση με το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, την αναζήτηση ενός ανώτερου νοήματος στη ζωή, την αναζήτηση κοινωνικής αναγνώρισης και προβολής, τη διάθεση για ψυχική και κοινωνική επαφή, τη χαρά της προσφοράς.

Αν και οι ρίζες του εθελοντισμού είναι βαθιά ριζωμένες μέσα στην κοινωνία από αρχαιοτάτων χρόνων, δυστυχώς στην πατρίδα μας το ποσοστό των εθελοντών ανέρχεται μόλις στο 1,2% των πολιτών. 

Ο ρόλος των εθελοντών είναι πάντα επικουρικός και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τις ελλείψεις που παρουσιάζει η κρατική πολιτική.


Με το πρόγραμμα «Παλεύω για το περιβάλλον» μάθαμε, γνωρίσαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι το περιβάλλον είναι και δική μας ευθύνη!


Ευχαριστούμε τους χορηγούς Εργοστάσιο αναψυκτικών και χυμών "ΚΛΙΑΦΑ" το Εργοστάσιο γάλακτος Τρικάλων "ΤΡΙΚΚΗ".  Επίσης τον ιππικό σύλλογο  Τρικάλων "Βουκεφάλα" και τον Πρόεδρο κ. Κρανιά.

Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, το  Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Λάππα τον αντιδήμαρχο κ. Σπανό, την Περιφερειακή σύμβουλο κ. Αργυροπούλου, τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Τσιάρα την κ. Κόφφα από το Δασαρχείο Τρικάλων και  τον κ. Κουστέλιο, Δ/ντη του Εργαστηρίου Οργάνωσης Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής του ΤΕΦΑΑ. 
Τέλος να ευχαριστήσουμε τους γονείς και φυσικά τα παιδιά που πολλές φορές μας αφήνουν άναυδους με τις πράξεις τους.
                                                                                   Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Τσιακάρας Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου