Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Παλέψαμε για το περιβάλλονΟ ΑΠΣ Τρίκαλα: Ελληνορωμαϊκή πάλη στο πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων που απαρτίζουν το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης «Παλεύω», και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ,το Δήμο Τρικκαίων, την ΕΟΦΠ και το Εργαστήριο Οργάνωσης Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής του ΤΕΦΑΑ, πραγματοποίησαν δενδροφύτευση την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 στη Σωτήρα Τρικάλων.

Στη δράση συμμετείχε και ο ιππικός σύλλογος Τρικάλων «Ο Βουκεφάλας».

Συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και μα ιδιαίτερο ζήλο, αφού αρχικά καθαρίστηκε ο χώρος, φύτεψαν 350 δένδρα. Ο τόπος έγινε εργοτάξιο. Με ιδιαίτερη επιμέλεια παιδιά και γονείς φύτευαν τα δένδρα, στα οποία και έγραφαν το όνομά τους.

Το πρόγραμμα «Παλεύω για το περιβάλλον», πλαισιώθηκε από διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως τοξοβολία, ιππασία, και παραδοσιακά παιχνίδια.

Ως επιμέρους στόχοι του προγράμματος «Παλεύω για το περιβάλλον», τέθηκαν οι ακόλουθοι:


α) Οι μαθητές/τριες να ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θεσμό του εθελοντισμού, να αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και να υιοθετήσουν το ρόλο του ενεργού πολίτη. Να καλλιεργήσουν κοινωνικές αξίες, όπως είναι η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, η συμμετοχικότητα, ο αλληλοσεβασμός, η προσφορά, αλλά και η υπευθυνότητα, η ικανότητα λήψης πρωτοβουλιών, η αυτοπεποίθηση, κ.α
β) Να συνδεθεί ο σύλλογος πάλης και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρας με την κοινωνία μέσα από άμεσες και πρακτικές δράσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές/τριες, οι προπονητές/τριες, οι γονείς και άλλοι κοινωνικοί φορείς, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση.
γ) Να βιώσουν οι μαθητές/τριες το σύλλογο πάλης ως χώρο δημιουργικής, διαθεματικής και αυτοκαθοριζόμενης μάθησης.


Οι σημαντικότεροι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους σε πράξεις εθελοντικής βοήθειας έχουν σχέση με το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, την αναζήτηση ενός ανώτερου νοήματος στη ζωή, τη διάθεση για ψυχική και κοινωνική επαφή, τη χαρά της προσφοράς.

Αν και οι ρίζες του εθελοντισμού είναι βαθιά ριζωμένες μέσα στην κοινωνία από αρχαιοτάτων χρόνων, δυστυχώς στην πατρίδα μας το ποσοστό των εθελοντών είναι πολύ μικρό.


Ο ρόλος των εθελοντών είναι πάντα επικουρικός και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τις ελλείψεις που παρουσιάζει η κρατική πολιτική.


Με το πρόγραμμα «Παλεύω για το περιβάλλον» μάθαμε, γνωρίσαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι το περιβάλλον είναι και δική μας ευθύνη!

Ευχαριστούμε τον βουλευτή κ Ταμήλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, τον αντιδήμαρχο Τρικκαίων κ. Μυσιρλή, τον κ Καϊκη, την Περιφερειακή σύμβουλο κ. Αργυροπούλου, τον πρόεδρο της δημοτικής ενότητας κ Βλαχομήτρο, τους Δημοτικούς συμβούλους κ. Γκουγκουστάμο, τον κ. Μανώλη και τον κ Κωσταντό.

Ευχαριστούμε για τη χορηγία Ζεόλιθου από τον κο Απόστολο Κολίτσα, Γεωλόγο MSc του Π.Θ και αντιπρόεδρο Γεωτ. Ε.Ε. Κεντρικής Ελλάδας.

Ευχαριστούμε την εταιρεία "ΟΛΥΜΠΟΣ" η οποία προσέφερε δωρεάν χυμούς. Επίσης τον ιππικό σύλλογο Τρικάλων "Βουκεφάλα" και τον Πρόεδρο κ. Κρανιά.

Τέλος ευχαριστούμε τους γονείς και φυσικά τα παιδιά που πολλές φορές μας αφήνουν άναυδους με τις πράξεις τους.

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα
Νίκος Τσιακάρας

Διάφορες φωτογραφίες απο τη δενδροφύτευση....


 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου