Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΣ Τρίκαλα: Ευρωπαϊκή εβδομάδα για τον αθλητισμόΟ ΑΠΣ Τρίκαλα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τον Αθλητισμό- European Week of Sport E.W.o.S, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016» που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 28 χωρών μελών της Ε.Ε και 3 χωρών εκτός Ε.Ε., από 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016.Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα για τον αθλητισμό είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη.

Στα Τρίκαλα το πρόγραμμα διεξάχθηκε στο 1ο Δ.Σ. Τρικάλων, στο 12ο Δ.Σ. Τρικάλων, στο 17ο Δ.Σ. Τρικάλων, στο 30ο Δ.Σ. Τρικάλων, στο 35ο Δ.Σ. Τρικάλων και στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, από το σύλλογό μας και ενημερώθηκαν περίπου 1650 μαθητές όλων των τάξεων.Ο ΑΠΣ Τρίκαλα εκπόνησε το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα «μαθαίνω την πάλη» το οποίο αποσκοπεί να γνωστοποιήσει:

· τη σπουδαία ιστορία του αθλήματος 

· τα οφέλη που προκύπτουν για την υγεία από την ενασχόληση των παιδιών της μέσης παιδικής ηλικίας με την πάλη 
. τους βασικούς κανονισμούς των Ολυμπιακών αθλημάτων της πάλης 
. να αποκτηθεί, αν είναι εφικτό, στοιχειώδη πρακτική εμπειρία 
. τις δυνατότητες που προσφέρονται στην περιοχή τους για τακτική συμμετοχή σε οργανωμένους αθλητικούς συλλόγους. 

Το πρόγραμμα «μαθαίνω την πάλη», συνολικής διάρκειας 90 λεπτών, και περιλάμβανε: θεωρητική προσέγγιση, επίδειξη, εφαρμογή- συμμετοχή και συζήτηση- ερωτήσεις.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχείρησε να συμβάλει στην ενημέρωση και γνώση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την Πάλη ως αθλητική δραστηριότητα αλλά και στη βιωματική παράστασή τους με σκοπό να τονιστούν τα οφέλη της συστηματικής άσκησης δια μέσου της πάλης, αλλά και τους κινδύνους της υπερβολής. 

Απώτερος στόχος είναι η σύνδεση της Πάλης στη Σχολική Φυσική Αγωγή ως ένας θετικός παράγοντας προαγωγής της υγείας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Διευθυντές των δημοτικών σχολείων και των εκπαιδευτικών τους που συμμετείχαν καθώς και τον Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κο Μπουλούμπαση για τη συμπαράστασή τους στο πρόγραμμα και φυσικά τους μαθητές οι οποίοι μας εξέπληξαν με τον αυθορμητισμό και την όρεξη τους για μάθηση. Τέλος ευχαριστούμε τους προπονητές του ΑΠΣ Τρίκαλα κκ. Ηλία Σιούτα, Παναγιώτη Καλόγηρο, Ντίνο Χαράλαμπο, Χρήστο Αρότσιο και Γεώργιο Παπαγεωργίου, αλλά και τους αθλητές μας που υποβοήθησαν το πρόγραμμα.

Ο υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος

Νίκος Τσιακάρας

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου