Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία το 9o Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης….. και του χρόνου !!!


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, το 9ο πανελλήνιο παιδικό τουρνουά πάλης, στο Δημοτικό γυμναστήριο Τρικάλων, από τον ΑΠΣ Τρίκαλα και την ΕΛΟΠ, με στόχο τη συγκέντρωση, τη συμμετοχή αλλά και την ψυχαγωγία μικρών αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα.

Αποτελεί το μοναδικό τουρνουά στον κόσμο μιας και περιλαμβάνει δυο καινοτομίες: τη μικρή ηλικία των παιδιών και το αρχάριο της κατάστασής τους.

300 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, από 4- 12 ετών, έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό δυναμικό ενθουσιώδες και χαρωπό «παρών» στην 9η Αθλητική παλαιστική συνάντηση του ΑΠΣ Τρίκαλα.
Έδωσαν τις μάχες τους μέσα στις παλαίστρες, αποκόμισαν εμπειρίες, πάλεψαν και γνώρισαν νέους φίλους.

Το τουρνουά είχε επιτυχία και η διοργάνωση αποτελεί μέρος των υποχρεώσεων του συλλόγου.
Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι εξής 10: ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΟΓΧΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΑΕ ΣΕΛΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΠΚ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΠΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ O ΗΜΑΘΙΩΝ, ΑΠΣ ΤΡΙΚΑΛΑ και μέσα από τη συμμετοχή τους καταδεικνύεται η εξαιρετική δουλειά που γίνεται από αυτές και τους προπονητές τους.

Συμμετείχαν 262 αθλητές και 48 αθλήτριες, 70 εθελοντές και διεξήχθησαν 370 αγώνες. Το τουρνουά παρακολούθησαν περίπου 1500 γονείς και φίλαθλοι.

Κεντρικό μας σύνθημα και σ’ αυτό το τουρνουά ήταν «από την αλάνα στην παλαίστρα» καθώς και η οργανωμένη συμμετοχή, γιατί πλέον είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΟΡΥΦΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ.

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα συμμετείχε στο τουρνουά με 141 αθλητές και αθλήτριες και ήταν η πολυπληθέστερη αποστολή.

Η προσπάθειά όλων των αθλητών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική και μας δίνει ελπίδες για τη συνέχεια.

Η αναζήτηση της ομορφιάς του αθλητισμού, μέσω της συμμετοχής, αποτελεί ζητούμενο για το σύλλογό μας. Γίνεται πραγματικότητα μέσω οργανωμένων εκδηλώσεων, δράσεων και αγώνων.

Γίνεται πραγματικότητα μέσω μιας ευρύτερης εκπαίδευσης που αποβλέπει στην ολοκλήρωση και στο γεγονός ότι η πάλη είναι σημαντικότερη από τη νίκη.

Τον όρκο του αθλητή προσφώνησε η πεντάχρονη μαθήτρια του συλλόγου μας Φένια Οικονόμου.

Στην τελετή έναρξης παρουσιάστηκε δρώμενο με την ιστορική διαδρομή του αθλήματος της πάλης από την αρχαία Ελλάδα έως και σήμερα. Παρουσιάστηκε η αρχαία πάλη, η τοπική παραδοσιακή πάλη (Θεσσαλίας) καθώς και η σημερινή μορφή της, με έμφαση στην εξέλιξη του ανθρώπου.

Ευχαριστούμε τον Μορφωτικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Σωτήρας Τρικάλων, τον Μορφωτικό Σύλλογο Απανταχού Πλατανιωτών, την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων και τον κο Αχιλλέα Λέρα που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της τελετής.

Στο τουρνουά παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος κος Μπάρδας, η αντιδήμαρχος Τρικκαίων κα Δήμα, ο κος Στουκογεώργος (ιδρυτικό στέλεχος της πάλης στη Θεσσαλία) και πολλοί καταξιωμένοι αθλητές της πάλης.

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα ευχαριστεί τους 70 περίπου εθελοντές του συλλόγου μας που υποστήριξαν το τουρνουά, και το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων.

Επίσης ευχαριστεί, την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Δήμο Τρικκαίων, τους διαιτητές, τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της πόλης μας, το ΕΚΑΒ, τους χορηγούς μας (ΚΩΤΟΥΛΑΣ – ΚΑΥΣΙΜΑ & ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ) τους αθλητές, προπονητές, συνοδούς, γονείς, φίλους και φιλάθλους του 9oυ Πανελλήνιου Παιδικού Τουρνουά Πάλης.

Τέλος ο ΑΠΣ Τρίκαλα συγχαίρει όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο 9o Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης.

Ο σύλλογός μας στην προσπάθειά του να συνεισφέρει τόσο στην αθλητική όσο και στην κοινωνική ζωή των παιδιών, συνεχίζει να διοργανώνει και να συμμετέχει σε δράσεις, οι οποίες έχουν σαν στόχο την αναζήτηση της ομορφιάς του αθλητισμού μέσω της συμμετοχής καθώς και την αυτονόητη διασύνδεση του αθλητισμού με τον πολιτισμό και την κοινωνική προσφορά.

Προτεραιότητα του ΑΠΣ Τρίκαλα είναι το παιδί και η πραγματική ανάδειξη του αθλητικού πνεύματος.

Το Δ.Σ. του συλλόγου και οι προπονητές συγχαίρουν τους αθλητές για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους.


Ευχαριστούμε πολύ !!! …… και του χρόνου …..!!!!!

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος ΤσιακάραςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου