Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Αθλητές του ΑΠΣ Τρίκαλα στην 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ηπείρου 2017.



Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου διοργάνωσε φέτος για πρώτη φορά την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ηπείρου 2017. 

Πρόκειται για μια μεγάλη εκπαιδευτική δραστηριότητα η οποία περιλάμβανε Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα καθώς και παράλληλες δράσεις πολιτισμού και επιστημών.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 14 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν να διαχυθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές/τριες, ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να μάθουν να αγωνίζονται στα γήπεδα και να μην μένουν θεατές, να γνωρίσουν τη χαρά και τα οφέλη του αθλητισμού, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετέχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Στόχος της Μαθητιάδας ήταν η συμμετοχή και η προσπάθεια.

Αθλητές του ΑΠΣ Τρίκαλα παραβρέθηκαν 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ηπείρου 2017.


Η παρουσία του συλλόγου μας έγινε κατόπιν πρόσκλησης, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και του υπεύθυνου του Γραφείου φυσικής αγωγής κου Σπύρου Ντάνη και ήταν δεδομένη η συμμετοχή του.

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα πιστός στην ιδέα πως ο αθλητισμός δεν αποτελεί μόνο ένα τρόπο αύξησης της επίδοσης και της απόδοσης του ανθρώπου αλλά αποτελεί και μία καλή ευκαιρία στα παιδιά για να δημιουργήσουν καινούριους φίλους, να ψυχαγωγηθούν, να κοινωνικοποιηθούν.

Όμως αποτελεί και τη σπουδαιότερη διαδικασία που είναι η διαπαιδαγώγηση.

Πιστεύοντας, πως ο αθλητισμός είναι κοινωνική ευαισθησία, αλληλεγγύη και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού, οι βασικοί μας στόχοι είναι και η συμμετοχή των παιδιών- αθλητών σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, τις οποίες εμείς θεωρούμε υποχρέωσή μας να εντάξουμε στον σχεδιασμό μας.



Εάν ο αθλητισμός αποσυνδεθεί από αυτά, απογυμνώνεται και δεν έχει ουσία και ιδιαίτερο νόημα.

Οι αθλητές που πήραν μέρος και πάλεψαν μαζί με άλλους τριάντα μαθητές από σχολεία της Ηπείρου, ήταν ο Κων/νος Καφρίτσας, ο Χρήστος Θανασάκης και ο Αλέξανδρος Καφρίτσας.

Πάλεψαν και έδειξαν πως ο αθλητισμός και η πάλη όντως αποτελούν σημαντικό μέρος της ιστορίας μας και της σπουδαιότητάς της. Πάλεψαν και κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι να μεταλαμπαδεύεις σε άλλους ανθρώπους γνώση.


Ο ΑΠΣ Τρίκαλα ευχαριστεί τους διοργανωτές των αγώνων για την ευκαιρία της συμμετοχής που μας έδωσε και τους γονείς που μας εμπιστεύονται στο έργο της εκπαίδευσης των παιδιών τους.


Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου