Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Στην κοιτίδα του αθλητισμού οι αθλητές του ΑΠΣΤ


Πέρα από την συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων η αποστολή του ΑΠΣΤ επισκέφτηκε και την αρχαία Ολυμπία.
Η επίσκεψη στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί που ξεκίνησαν και ανδρώθηκαν οι πρώτοι αρχαίοι ολυμπιακοί αγώνες, ήταν από τα σημαντικά μέρη στα οποία η ομάδα του ΑΠΣ Τρίκαλα επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων- κορασίδων που διεξήχθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Πύργο Ηλείας.

Φτάσαμε στην Αρχαία Ολυμπία, στο μέρος που άρχισαν οι ολυμπιακοί αγώνες και γνώρισαν στιγμές δόξας, άπειρου κάλλους και θαυμασμού.

Φτάσαμε στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Εδώ σταματάς. Σταματάς και σκέφτεσαι.

Ένα ιερό, γλυκό δέος, πλημμύρισε τις καρδιές μας, καθώς περπατούσαμε στον αρχαιολογικό χώρο, ανάμεσα σε γκρεμισμένους βωμούς, τοίχους και ερείπια. Η πρώτη στάση μας ήταν στο χώρο όπου βρισκόταν το Γυμνάσιο και δίπλα ακριβώς η Παλαίστρα.

Εκεί γινόταν η πάλη - πανάρχαιο αλλά και σύγχρονο ολυμπιακό άθλημα - η πυγμαχία και το παγκράτιο, ένα αγώνισμα που συνδύαζε πάλη και πυγμαχία.

Συνεχίσαμε την περιήγησή μας με το Λεωνιδαίο, το Βουλευτήριο, την Ιερή Άλτη και το ναό του Δία. Κτίρια με τετράγωνες αυλές, κίονες δωρικού ρυθμού, αγάλματα, βωμοί, γλυπτικές συνθέσεις στα αετώματα των ναών, αγγεία σε επίχρυσους τρίποδες, το άγαλμα του Δία από ελεφαντόδοντο και καθαρό χρυσάφι, τρόπαια, μνημεία αφιερωμένα στους Θεούς και στους Ολυμπιονίκες.

Τα 212,54 μ. μήκος του Σταδίου μάς έκοψαν κυριολεκτικά την ανάσα. Εντελώς συνειρμικά έρχεται στο μυαλό το «νους υγιής εν σώματι υγιεί»…



Στους αγώνες τώρα 2η κατετάγη στο πανελλήνιο κορασίδων η Σοφία Λίτσιου, 5ος ο Γιώργος Κλιάφας, 8ος ο Γρηγόρης Ντουρντούνης, 8ος ο Παναγιώτης Αποστόλου.



Ο προπονητής του συλλόγου Νίκος Τσιακάρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εμφάνιση των νεαρών αθλητών.

ΠΗΓΗ: www.sportrikala.gr/article/4626/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου