Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

8o Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης- Και του χρόνου !!!


Το 8ο πανελλήνιο παιδικό τουρνουά πάλης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, στο Δημοτικό γυμναστήριο Τρικάλων, από τον ΑΠΣ Τρίκαλα και την ΕΟΦΠ, με στόχο τη συγκέντρωση, τη συμμετοχή αλλά και την ψυχαγωγία μικρών αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα.

Αποτελεί το μοναδικό τουρνουά στον κόσμο μιας και περιλαμβάνει δυο καινοτομίες: τη μικρή ηλικία των παιδιών και το αρχάριο της κατάστασής τους.

310 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, δημοτικών σχολείων, έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό δυναμικό ενθουσιώδες και χαρωπό «παρών» στην 8η Αθλητική παλαιστική συνάντηση του ΑΠΣ Τρίκαλα.
Έδωσαν τις μάχες τους μέσα στις παλαίστρες, αποκόμισαν εμπειρίες, πάλεψαν και γνώρισαν νέους φίλους.
Το τουρνουά είχε επιτυχία και η διοργάνωση αποτελεί μέρος των υποχρεώσεων του συλλόγου.
Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι εξής 9: Α.Σ ΚΙΛΚΙΣ, ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΟΓΧΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΕ ΣΕΛΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΣΒΑΤ, ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΠΚ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΑΠΣ ΤΡΙΚΑΛΑ και μέσα από τη συμμετοχή τους καταδεικνύεται η εξαιρετική δουλειά που γίνεται από αυτούς.
Συμμετείχαν 262 αθλητές και 48 αθλήτριες, 47 εθελοντές και διεξήχθησαν 370 αγώνες. Το τουρνουά παρακολούθησαν περίπου 1500 γονείς και φίλαθλοι.



Κεντρικό μας σύνθημα και σ’ αυτό το τουρνουά ήταν «από την αλάνα στην παλαίστρα» καθώς και η οργανωμένη συμμετοχή, γιατί πλέον είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΟΡΥΦΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ.

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα συμμετείχε στο τουρνουά με 141 αθλητές και αθλήτριες και ήταν η πολυπληθέστερη αποστολή.

Η προσπάθειά όλων των αθλητών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική και μας δίνει ελπίδες για τη συνέχεια.

Η αναζήτηση της ομορφιάς του αθλητισμού, μέσω της συμμετοχής, αποτελεί ζητούμενο για το σύλλογό μας. Γίνεται πραγματικότητα μέσω οργανωμένων εκδηλώσεων, δράσεων και αγώνων.

Γίνεται πραγματικότητα μέσω μιας ευρύτερης εκπαίδευσης που αποβλέπει στην ολοκλήρωση και στο γεγονός ότι η πάλη είναι σημαντικότερη από τη νίκη.

Τον όρκο του αθλητή προσφώνησε ο πεντάχρονος μαθητής του συλλόγου μας Αλέξανδρος Πλόκας.

Στο τουρνουά παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ- Ολυμπιονίκης κος Κων/νος Θάνος, ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων κος Κυρίτσης, ο κος Στουκογεώργος (ιδριτικό στέλεχος της πάλης στη Θεσσαλία)και πολλοί καταξιωμένοι αθλητές της πάλης.

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα ευχαριστεί τους εθελοντές που υποστήριξαν το τουρνουά, και το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων.

Επίσης ευχαριστεί, την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Δήμο Τρικκαίων, τους διαιτητές, τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της πόλης μας, τους χορηγούς μας (ΚΩΤΟΥΛΑΣ – ΚΑΥΣΙΜΑ, ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ, ZERONINE, ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΜΠΟΤΗΣ ΚΑΥΣΙΜΑ, SANTE ) τους αθλητές, προπονητές, συνοδούς, γονείς τους φίλους και φιλάθλους του 8oυ Πανελλήνιου Παιδικού Τουρνουά Πάλης.



Τέλος ο ΑΠΣ Τρίκαλα συγχαίρει όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο 8o Πανελλήνιο Παιδικό Τουρνουά Πάλης.

Ο σύλλογός μας στην προσπάθειά του να συνεισφέρει τόσο στην αθλητική όσο και στην κοινωνική ζωή των παιδιών, συνεχίζει να διοργανώνει και να συμμετέχει σε δράσεις, οι οποίες έχουν σαν στόχο την αναζήτηση της ομορφιάς του αθλητισμού μέσω της συμμετοχής καθώς και την αυτονόητη διασύνδεση του αθλητισμού με τον πολιτισμό και την κοινωνική προσφορά. 


Προτεραιότητα του ΑΠΣ Τρίκαλα είναι το παιδί και η πραγματική ανάδειξη του αθλητικού πνεύματος.

Το Δ.Σ. του συλλόγου και οι προπονητές συγχαίρουν τους αθλητές για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους.


Ευχαριστούμε πολύ !!! …… Και του χρόνου …..!!!!!

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου