Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Βράβευση του ΑΠΣ Τρίκαλα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού




Βραβεύτηκε ο ΑΠΣ Τρίκαλα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη διοργάνωση διαδραστικών events για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2015.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός έδωσαν το «παρών» στην απολογιστική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού «Be Active» που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παρουσία εκπροσώπων των 26 φορέων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα ήταν 169 και έλαβαν χώρα σε 80 δήμους ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας είναι η 4η σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε αριθμό διοργανώσεων.

Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Τον ΑΠΣ Τρίκαλα εκπροσώπησε η κα Παπαγεωργοπούλου Μαρία (μέλος του συλλόγου) η οποία και παρέλαβε το βραβείο.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Κοντονής είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Όλες οι πρωτοβουλίες που κινητοποιούν τους νέους συμπολίτες μας στον αθλητισμό, συγκεντρώνουν την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου μας αλλά και της Πολιτείας γενικότερα.
Η εικόνα των χιλιάδων μαθητών και μαθητριών που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε πλείστα αθλήματα σε όλη τη χώρα, διασκέδασαν, ανταγωνίστηκαν και εντέλει ψυχαγωγήθηκαν με όχημα τον αθλητισμό και τα ιδανικά του, είναι η εικόνα του μέλλοντος που επιθυμούμε. Ένα μέλλον που η συμμετοχή θα υπερισχύσει της αδράνειας, ο αγώνας έναντι της παραίτησης, η ζωντάνια και η χαρά απέναντι στη δυσαρέσκεια, τη θλίψη και την απομόνωση.
Έχουμε την υποχρέωση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η πατρίδα μας να δίνουμε χαρά στα νέα παιδιά μέσα από τη συμμετοχή σε αθλητικά γεγονότα και εκδηλώσεις, μέσα από την ανακάλυψη ενός υγιούς ανταγωνισμού, μέσα από μια διαρκή διαδικασία στην οποία ο καθένας καλυτερεύει και δυναμώνει.


Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και όλους τους ιδιωτικούς φορείς που συνεργάστηκαν με το κράτος και το Υπουργείο για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Είναι υποχρέωσή μας να αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους, να αξιοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα και να τα υλοποιούμε.
Η συνεργασία του κράτους και των σωματείων -πάνω στη βάση αυτών των προγραμμάτων και των δυνατοτήτων που προσφέρουν- είναι ευκταία. Στα αθλητικά σωματεία ασχολούνται από τη θέση των παραγόντων και των διοικήσεων εκατοντάδες άνθρωποι οι οποίοι προσφέρουν όχι μόνο τον ελεύθερο χρόνο τους αλλά ακόμα και το υστέρημά τους για να κρατήσουν ζωντανά τα κύτταρα αθλητισμού στους δήμους. Και γνωρίζουμε ότι όσα παιδιά θα εμπλακούν με τον αθλητισμό σε αυτό το επίπεδο, είναι βέβαιο, το έχουν αποδείξει οι στατιστικές άλλωστε, ότι δεν θα εμπλακούν με φαινόμενα βίας, μισαλλοδοξίας και αλληλοεξόντωσης τα οποία τα βιώνουμε με έναν τραγικό τρόπο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα».
Ο κ. Συναδινός από την πλευρά του είπε:
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους ανεξαιρέτως τους φορείς που πήραν μέρος στο πρόγραμμα, τις αθλητικές ομοσπονδίες, τα σχολεία, τους ιδιωτικούς φορείς, τα Πανεπιστήμια και προσωπικά εσάς και τους συνεργάτες σας. Αν ξεχωρίζει κάτι από αυτό το πρόγραμμα είναι βεβαίως το ότι προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη σημασία της φυσικής άσκησης και της συμμετοχής σε αθλητικές δράσεις, είτε του αγωνιστικού αθλητισμού, είτε εναλλακτικών αθλητικών δραστηριοτήτων.
Σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες που έλαβαν μέρος στην ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού, έχουμε ακόμα μια ιδιαιτερότητα. Ότι μέσω αυτού του προγράμματος προσπαθήσαμε να περάσουμε συγκεκριμένα μηνύματα. Πρώτον ότι θέλουμε έναν αθλητισμό χωρίς διακρίσεις. Σε αυτό είναι μεγάλη χαρά το ότι είχαμε τη συνεργασία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της ΕΑΟΜ ΑμεΑ.
Το δεύτερο είναι ότι προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε τον Αθλητισμό με την Τέχνη. Αν μη τι άλλο είναι δύο δραστηριότητες που ανεβάζουν την ανθρώπινη υπόσταση και βοηθούν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των νέων παιδιών και γενικά των ανθρώπων.


Έτσι, περάσαμε ένα μήνυμα ότι ο αθλητισμός, δεν είναι μόνο το κυνήγι της επίδοσης και το μετάλλιο, αλλά είναι και κάτι άλλο που συνάδει με τις ηθικές αρχές και με κάποιες αξίες, που όλοι εμείς είμαστε μαθημένοι, λειτουργούμε και διακονούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Υπό αυτή την έννοια, αυτό ήταν και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συμμετοχής μας, που είχε πιλοτικό χαρακτήρα. Από του χρόνου όμως, θα φροντίσουμε να πάρει πιο μαζικά χαρακτηριστικά και θα δώσουμε τα φώτα μας και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το τι παραπάνω κάναμε».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από τις αθλητικές δραστηριότητες (17 διαφορετικά αθλήματα) και τις κοινωνικές εκδηλώσεις.


Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου