Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

«Παλεύω για την Υγεία»: Εθελοντική αιμοδοσία


Το πρόγραμμα Κοινωνικής ευθύνης «Παλεύω» έρχεται να ανταποκριθεί στην ανάγκη ενημέρωσης και συμμετοχής, σε πράξεις και ενέργειες που έχουν να κάνουν με ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα.

Ο ΑΠΣ Τρίκαλα- Ελληνορωμαϊκή πάλη, στο πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων που απαρτίζουν το πρόγραμμα Κοινωνικής ευθύνης «Παλεύω», τη Δευτέρα- Τρίτη και Πέμπτη- Παρασκευή 14-15 και 17-18 Δεκεμβρίου 2015 ανοίγει η αυλαία του υποπρογράμματος «Παλεύω για την Υγεία» στα Τρίκαλα.


Στόχος του προγράμματος «Παλεύω για την Υγεία», που οργανώνεται με επιτυχία τα τέσσερα τελευταία χρόνια, είναι η ενημέρωση, η συμμετοχή και η μίμηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ομάδων του πληθυσμού σε ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία.

Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία και στην ενίσχυση της Τράπεζας αίματος του συλλόγου και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή και υποστήριξη του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Εννέα λόγοι για να γίνετε και εσείς ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ:

· Η αιμοδοσία αποτελεί μια ευγενική πράξη, της οποίας τα αποτελέσματα σώζουν ζωές διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο προσφέρεται.

· Η αιμοδοσία αποτελεί την υπέρτατη εθελοντική πράξη αφού με αυτή προσφέρουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας.

· Η προσφορά αίματος αποτελεί την πιο υψηλή έκφραση αγάπης για τον συνάνθρωπό μας.

· Η αιμοδοσία είναι τελείως ακίνδυνη και ανώδυνη και διαρκεί 5 λεπτά της ώρας.

· Το αίμα που δίνουμε, ο οργανισμός μας το αντικαθιστά μέσα σε 10 λεπτά της ώρας.

· Στη χώρα μας υπάρχουν 3.500 νεφροπαθείς που χρειάζονται 2 φιάλες αίμα κάθε μήνα. Επίσης και οι 3.500 πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία χρειάζονται αίμα κάθε μήνα περίπου.

· Η χώρα μας είναι πρώτη στα τροχαία ατυχήματα.

· Ένας πολυτραυματίας χρειάζεται περίπου μέχρι και 35-40 μονάδες. Το χρόνο η Ελλάδα χρειάζεται 600 χιλιάδες μονάδες και οι ανάγκες αυξάνουν.

· Για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σαν χώρα εισάγουμε αίμα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας που σχεδίασε ο ΑΠΣ Τρίκαλα- Ελληνορωμαϊκή Πάλη και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Τ., είναι:


Δευτέρα- Τρίτη και Πέμπτη- Παρασκευή 14-15 και 17-18 Δεκεμβρίου 2015

Εθελοντική αιμοδοσία

Τράπεζα αίματος Νοσοκομείου Τρικάλων

Ώρα 09:00-13:00

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν τα μέλη του συλλόγου και αλλά και το ευρύ κοινό, τόσο στην αιμοδοσία όσο και στην τράπεζα αίματος.

Πληροφορίες στο τηλ.: 6973051361 ή στο email: ntsiakar@pe.uth.gr



Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου