Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Στο επανιδείν Αλέξανδρε !



Ένα μέλος της οικογένειας του ΑΠΣ Τρίκαλα, ο Αλέξανδρος, έφυγε με τους γονείς και τα αδέρφια του στην Αγγλία για μόνιμη εγκατάσταση.
Μετά από έξι χρόνια συμμετοχής στο σύλλογό μας, η οικογένεια του Αλέξανδρου αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στην Αγγλία (η μητέρα του Αλέξανδρου είναι Αγγλίδα).



Η παρουσία του μαθητή μας και η συνεργασία με τους γονείς του όλα αυτά τα χρόνια είναι δύσκολο να αποτυπωθούν με λόγια. Πραγματικά όμως πιστεύουμε πως κάτι καλό βγήκε για όλους.


Ακόμη περισσότερο, σε αυτές τις περιπτώσεις τα λόγια είναι φτώχια και φυσικά όταν πρόκειται για τους συμμαθητές- συναθλητές του, όντας παιδιών όπου τα συναισθήματα τους είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτυπωθούν με λόγια.


Αυτά τα παιδιά προχθές αποχαιρέτησαν τον Αλέξανδρο με μια απλή εκδήλωση αγάπης, στην παλαίστρα όπου και εκπαιδεύονται, και του χάρισαν κάποια συμβολικά πράγματα έτσι ώστε να αποδώσουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους στον φίλο και συναθλητή τους.

Παρόντες ήταν και οι δάσκαλοί του και όλοι μαζί του ευχήθηκαν τα καλύτερα για ένα νέο ξεκίνημα γι’ αυτόν και την οικογένειά του.

 
Και επειδή η ευθύνη εμάς των δασκάλων, έχει βαρύνουσα σημασία στην εκπαίδευση των παιδιών, Αλέξανδρε, προσωπικά θα σου θύμιζα:

  • να δίνεις αξία στα πράγματα, όχι γι' αυτά που αξίζουν, αλλά γι' αυτό που σημαίνουν.
  • να λες πάντα αυτό που σκέφτεσαι και να κάνεις πάντα αυτό που νοιώθεις.
  • να διαλέγεις σωστά τις συναναστροφές σου (δε μπορείς μόνος σου να προχωρήσεις)
  • να κάνεις καθημερινές μικρές προόδους (ο τρόπος που κάνουμε τα μικρά πράγματα στη ζωή καθορίζει και τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε οτιδήποτε)
  • να ξέρεις πως τα απλά πράγματα φέρουν τη μεγαλύτερη ευτυχία
  • να ζήσεις με ευγένεια
  • να μάθεις να βάζεις τον πήχη πολύ ψηλά στη ζωή σου, ώστε αν χρειαστεί να περάσεις από κάτω να μη χρειαστεί να σκύψεις
  • τέλος να θυμάσαι πως υπάρχει πάντα ένα αύριο και η ζωή μας δίνει και άλλες ευκαιρίες για να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει, αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος και μας μένει μόνο το σήμερα, θα΄θελα να σου πω, πως ποτέ δεν θα σε ξεχάσουμε και πάντα θα σε αγαπάμε.

Όλοι οι συναθλητές σου και εμείς οι δάσκαλοί σου σε αποχαιρετούμε και σου αφιερώνουμε το παρακάτω βίντεο, ώστε πάντοτε να μας θυμάσαι αλλά και να σε θυμούμαστε.





Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα

Νίκος Τσιακάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου